Goedendag,
 

AEX "Beurs Crash" of "Forse Correctie" trend UP, nu KOPEN!?


De Amsterdamse beursgraadmeter de AEX index bestaat uit de 25 grootste "Nederlandse bedrijven" en vertegenwoordigt grotendeels de Nederlandse economie. Na een zeer sterke start in januari piekte de AEX 22 januari op +4,8%. Tot 31 januari was er sprake van een normale daling, maar daarna kwam de versnelling erin.

De grote hamvraag is: kunnen we nu KOPEN? Antwoord hierop is in eerste instantie NEE als je voor de korte termijn kijkt. Voor de LANGE TERMIJN is dit een uitstekende koop conditie. Waarom? Zie de 3 AEX grafieken: maand, week en dag grafiek.


AEX index maand grafiek

Belangrijke niveaus: weerstand 550 - steun 495 / 421

Zoals u hierboven ziet had de AEX moeite met de weerstand 550 op maand basis. Hierna volgde de correctie die nu nog aan de gang is. Maar kijkt u naar het lange termijn plaatje dan is de trend altijd nog opwaarts, zie de TREND METER indicator onder de AEX op groen. Een maand grafiek weegt altijd zwaarder dan een week- of een daggrafiek. Een maandgrafiek bestaat uit de slotkoersen van de maand waardoor het plaatje dus ook rustiger en duidelijk wordt!
 

AEX index week grafiek

Belangrijke niveaus: weerstand 558 - steun 535 / 511 / 506

Bij de weekgrafiek hierboven is de trend ook nog steeds opwaarts. Het 10 weeks voortschrijdend gemiddelde noteert nog boven het 40 weeks voortschrijdend gemiddelde. Maar de AEX noteert momenteel wel onder deze beide gemiddelden, wat kan aanduiden op een trendommekeer. Kijken we dan naar de OBOS Momentum Indicator ( overgekocht / oververkocht ) onderaan deze grafiek die noteert momenteel rond de 0,00. Met andere woorden de AEX is oververkocht en "waarschijnlijk" te ver doorgeschoten naar beneden. Dat zou dus een zeer mooi koop moment kunnen zijn!

AEX index dag grafiek

Belangrijke niveaus: weerstand 565 - steun 535 / 511 / 506

Bij de daggrafiek hierboven is het plaatje iets minder rooskleurig, maar ook hier staat het 20 voortschrijdende daggemiddelde nog boven het 50 en het 200 daags voortschrijdende gemiddelde. Ook hier is de trend dus "nog" steeds opwaarts. Ook hier is de OBOS Momentum Indicator OverSold (over verkocht) wat eigenlijk aangeeft dat de AEX te ver is doorgeschoten en "binnenkort" klaar staat om weer te stijgen.
 

Wat zijn de betekenissen van steun, weerstand en voortschrijdende gemiddelden KLIK hier voor mini TA cursus!
 

Conclusie: "The trend is your friend"! Voor de korte, middellange en lange termijn is de trend omhoog. Zie op alle drie grafieken de voortschrijdende gemiddelden. Zowel op de week als op de dag grafiek is de AEX OverSold (oververkocht) dus "klaar om te stijgen"! Waarom dan toch dit tussen aanhalingstekens!? Dat is heel simpel omdat niemand weet welke richting de markten kiezen!


Analyses zijn bedoeld om aan te geven welke richting het zou kunnen gaan. Als de markten er anders over denken dan past men een analyse aan en herziet men een analyse. Bovenstaande info is informatief bedoeld en niet om posities in te nemen.
 

*NEW* het beste systeem van Tips2Trade!
UM - USA Momentum (max. 15 aandelen, vanaf € 15.000)
   Vele koopsignalen en gaat 8 februari van start, wees erbij!
 

Deze aandelen systemen volgen via Iris.nl
ULTA - US Lange Termijn Aandelen (max. 10 aandelen, vanaf € 10.000)
UMA - US Momentum Aandelen (max. 5 aandelen, vanaf € 5.000)


Deze aandelen systemen volgen via Systems2Follow
ULTA - US Lange Termijn Aandelen (max. 10 aandelen, vanaf € 10.000)
UMA - US Momentum Aandelen (max. 5 aandelen, vanaf € 5.000)


* Resultaten zijn in EUR, USD wordt direct gekocht/verkocht!
 Openheid, eerlijkheid en transparantie staat bij hem hoog in het vaandel !!

Heeft u vragen? Wilt u € 100.000,- of meer beleggen? E-mail of Bel voor informatie!

Met vriendelijke groeten,
Tips2Trade
Lammert Doddema

T: +31 610 588 668
W: Tips2Trade
M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We hebben 136 gasten en geen leden online